Bliv bedre til at sortere dine fotos!

By | September 14, 2012

Alle gør det – tager en stribe billeder over flere uger, men udsætter gang på gange sorteringen af billederne (det er endnu nemmere at gøre disse dage, takket være store hukommelseskort). Når de endelig tager sig tid til at downloade billeder til deres computer, kan de ikke huske, hvor eller hvornår de tog billederne.

Der er måder at hjælpe din hukommelse til huske hvor og hvornår du tog bestemte billeder. Denne artikel giver dig fem gode tips til at hjælpe dig med at organisere dine billeder mere effektivt.

Tip #1

Næsten alle digitalkameraer giver billederne et filnavn, der passer med den rækkefølge du tager dem. For eksempel kan første foto du tager være 100-0001, det andet være 100-0002, og så videre. Når du downloader billederne til din computer, kan du sortere dem efter filnavn, således at de kommer i den kronologiske rækkefølge, som du tog dem i.

Tip #2

Sørg for at indstille den korrekte dato og tid på dit kamera, før du bruger det. Når du tager dine billeder, vil de fleste digitale kameraer stemple hvert foto med dato og klokkeslæt, som du har indstillet på kameraet. (Du kan ikke se tid og dato, der vises med foto, men den tid og dato lagres med fotodata.) Du kan sætte gang i din hukommelse ved at se klokkeslæt og dato da billedet blev oprettet.

Tip #3

Hvis du optager en serie fotos af en stor gruppe af mennesker eller en mærkelig scene, kan du ideelt set inddrage et velkendt varetegn eller noget andet efter serien, som du er sikker på vil hjælpe din hukommelse senere. Fordi fotos skal være i kronologisk rækkefølge på din computer, skal varetegn el. lignende komme umiddelbart efter de fotos de er beskriver.

Tip #4

For dig, der lærer at bruge et spejlrefleks , kan du ende med at tage flere billeder af den samme scene, prøve forskellige lukkertider eller Aperture indstillinger. Senere, har du måske svært ved at huske præcis hvilke indstillinger du brugte på hvilke fotos. Du kan løse dette problem, ved at tage et billede med visse indstillinger. Derefter skriv disse indstillinger ned i en notesbog og tag derefter et billede af hvad du har skrevet ned. Senere, når du har billederne på din computer i kronologisk rækkefølge, kan du se, hvilke indstillinger kan have fungeret bedst under disse optageforhold, og forhåbentlig hjælpe dig med at forbedre dine evner som fotograf. (Disse data er også gemt i billedets EXIF-data, der er inkluderet med foto fileen, og du kan se det der.)

Tip #5

Hav altid en notesbog og en blyant på dig. Når du tager et sæt af billeder, nedskriv da nogle søgeord, der vil hjælpe dig til at huske den scene eller folk, og derefter tag et foto af den bærbare computer, efter at tage billeder af scenen. Det virker specielt godt til store gruppebilleder, hvor ansigterne på de emner vil være meget lille i det endelige billede. Hvis du kun er interesseret i et eller to emner på gruppefotoet, skal du sørge for at skrive det ned i din notesbog samt placeringen af ​​emnet på gruppefotoet – såsom “tredje fra venstre, anden række” – og du vil derefter være i stand til at finde ethvert emne senere på gruppefotoet.

Tjek vores prissammenligninger på de bedste udbydere HER.